Ескіте (Esquite)



Ескіте (Esquite)
Інгредієнти:

4 качана кукурудзи, відварити до готовності

4 ст.л. майонезу

Сік 1-го лайма

1 ч.л. (З гіркою) меленого перцю чилі

40 грам твердого сиру (Пармезан, Грана Падано)

Сіль за смаком

Як приготувати

Варимо кукурудзу в злегка підсоленій воді. Скільки варити залежить від сорту кукурудзи та її стиглості. Так, зовсім стиглі качани варяться порядку 40 хвилин, тоді як молочна кукурудза вариться близько 15 хвилин. Зерна кукурудзи відрізати від качана, тримаючи качан у вертикальному положенні і зрізуючи гострим ножем зерна, як можна ближче до качану, зверху вниз.

Помістити зерна, сіль, майонез і сік лайма у велику миску. Добре перемешать.Добавіть 2/3 сиру, перець чилі і ще раз добре перемішати.

Розкласти кукурудзу по сервірувальним склянках, а зверху додатково посипати сиром і червоним меленим перцем за бажанням.

Приємного апетиту!


Покрокові фото рецепта:

Ескіте (Esquite)

Ескіте продається як фаст-фуд - в будь-якій крамниці Північної Мексики.