Салат з полуницею і смаженим халумі

Інгредієнти:
сир халумі - 150г
полуниця - 200г
авокадо - 1 шт.
салат корн - 30г
сік 1/2 лимона
масло оливкове - 2 ст. ложки
червоний винний оцет - 15 мл
базилік зелений - жменю
Як приготуватиАвокадо очистити, вийняти кісточку, порізати скибочками (я використовувала ніж для фігурної нарізки) і скропити лимонним соком.
Сир нарізати пластинами завтовшки 5 мм і обсмажити їх на сковороді в 1 ст.л. оливкового масла з кожного боку до рум'янцю.
Викласти на паперові серветки.
Полуницю порізати уздовж.
Змішати авокадо, салат корн, полуницю і порізаний дрібно базилік.
Залишилося оливкова олія, оцет, сіль, перець змішати, збити виделкою, полити салат, зверху викласти сир.
Покрокові фото рецепта:


Халумі -грецький сир, який при смаженні не плавитися, тому його часто використовують в смаженому вигляді для приготування всіляких закусок.
Зараз купити халумі в Москві не проблема, але якщо ви його не знайшли, то можна замінити адигейським, але за смаком вони абсолютно не схожі.
Рецепт салату, який зараз, в пору врожаю полуниці в середній смузі, особливо актуальний, знайшла в червневому номері журналу «Гастроном» і трохи переробила під себе.