Ігри кулінара » Салати » З сиром і сиром, яєчні » Салат з полуницею і смаженим халумі

Салат з полуницею і смаженим халумі



Салат з  полуницею і смаженим халумі
Інгредієнти:

сир халумі - 150г

полуниця - 200г

авокадо - 1 шт.

салат корн - 30г

сік 1/2 лимона

масло оливкове - 2 ст. ложки

червоний винний оцет - 15 мл

базилік зелений - жменю

Як приготувати

Авокадо очистити, вийняти кісточку, порізати скибочками (я використовувала ніж для фігурної нарізки) і скропити лимонним соком.

Сир нарізати пластинами завтовшки 5 мм і обсмажити їх на сковороді в 1 ст.л. оливкового масла з кожного боку до рум'янцю.

Викласти на паперові серветки.

Полуницю порізати уздовж.

Змішати авокадо, салат корн, полуницю і порізаний дрібно базилік.

Залишилося оливкова олія, оцет, сіль, перець змішати, збити виделкою, полити салат, зверху викласти сир.


Покрокові фото рецепта:

Салат з полуницею і смаженим халуміСалат з полуницею і смаженим халумі

Халумі -грецький сир, який при смаженні не плавитися, тому його часто використовують в смаженому вигляді для приготування всіляких закусок.

Зараз купити халумі в Москві не проблема, але якщо ви його не знайшли, то можна замінити адигейським, але за смаком вони абсолютно не схожі.

Рецепт салату, який зараз, в пору врожаю полуниці в середній смузі, особливо актуальний, знайшла в червневому номері журналу «Гастроном» і трохи переробила під себе.